Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Wojewódzki Inspektorat Weterynarii z siedzibą w Siedlcach
ul. Kazimierzowska 29, 08-110 Siedlce https://www.wiw.mazowsze.pl
Skład pakietu to:
2 x DOLINA NOTECI Premium Superfood Wołowina i Serca gęsi 800 g
2 x DOLINA NOTECI Premium Superfood Cielęcina i Jagnięcina 800 g
2 x DOLINA NOTECI Premium Superfood Kangur i Wołowina 800 g
2 x DOLINA NOTECI Premium Superfood Sarna i Wołowina 800 g
Wołowina i Serca Gęsi Skład: wołowina 40% (płuca, wątroba, serca, mięso 10%, żołądki), gęś 40% (serca z gęsi 26%, żołądki, mięso 5%), rosół, borówka amerykańska 2%, awokado 1,5%, substancje mineralne, marchew 1%, gruszka 0,5%, drożdże piwne suszone 0,3% (źródło prebiotyków: mannanooligosacharydów i B-glukanów), siemię lniane 0,1%, nasiona babki płesznik, jukka Mojave, wodorosty morskie, omułek nowozelandzki zielonowargowy 0,02%, glukozamina 0,02%, siarczan chondroityny 0,02%. Składniki analityczne: białko surowe — 11%, tłuszcz surowy — 7,5%, popiół surowy — 2%, włókno surowe — 0,8%, wilgotność — 76%, wapń — 0,3%, fosfor - 0,25%. Dodatki dietetyczne/kg: Witamina D3 — 450 IU, Witamina E — 40 mg, Cynk (tlenek cynku, uwodniony chelat aminokwasowy) — 49,5 mg, Miedź (siarczan miedzi, pięciowodny) — 0,4 mg, Jod (powlekany, granulowany jodan wapnia, bezwodny) - 0,3 mg, Selen organiczny wytwarzany przez szczep Saccharomyces cerevisiae CNCM |-3060 — 0,01 mg. |
|
Cielęcina i Jagnięcina Skład: cielęcina 45% (płuca, wątroba, serca, mięso 5%, żołądki), jagnięcina 35% (mięso 15%, wątroba, żołądki, płuca), rosół, groszek 2%, banan 1,5%, substancje mineralne, gruszka 1%, marchew 0,5%, drożdże piwne suszone 0,3% (źródło prebiotyków: mannanooligosacharydów i B-glukanów), siemię lniane 0,1%, nasiona babki płesznik, jukka Mojave, wodorosty morskie, omułek nowozelandzki zielonowargowy 0,02%, glukozamina 0,02%, siarczan chondroityny 0,02%. Składniki analityczne: białko surowe — 11%, tłuszcz surowy — 7,5%, popiół surowy — 2%, włókno surowe — 0,8%, wilgotność - 76%, wapń — 0,3%, fosfor — 0,25%. Dodatki: Witamina D3 - 450 IU, Witamina E - 40 mg, Cynk (tlenek cynku, uwodniony chelat aminokwasowy) — 49,5 mg, Miedź (siarczan miedzi, pięciowodny) — 0,4 mg, Jod (powlekany, granulowany jodan wapnia, bezwodny) - 0,3 mg, Selen organiczny wytwarzany przez szczep Saccharomyces cerevisiae CNCM |-3060 — 0,01 mg. |
|
Kangur i Wołowina Skład: kangur 40% (mięso), wołowina 40% (płuca, wątroba, serca, mięso 4%, żołądki), rosół, ciecierzyca 2%, mango 1,5%, substancje mineralne, awokado 1%, pomarańcza 0,5%, drożdże piwne suszone 0,3% (źródło prebiotyków: mannanooligosacharydów i B-glukanów), siemię lniane 0,1%, nasiona babki płesznik, jukka Mojave, wodorosty morskie, omułek nowozelandzki zielonowargowy 0,02%, glukozamina 0,02%, siarczan chondroityny 0,02%. Składniki analityczne: białko surowe — 11%, tłuszcz surowy — 7,5%, popiół surowy — 2%, włókno surowe — 0,8%, wilgotność — 76%, wapń — 0,3%, fosfor — 0,25%. Dodatki: Witamina D3 — 450 IU, Witamina E — 40 mg, Cynk (tlenek cynku, uwodniony chelat aminokwasowy) — 49,5 mg, Miedź (siarczan miedzi, pięciowodny) — 0,4 mg, Jod (powlekany, granulowany jodan wapnia, bezwodny) — 0,3 mg, Selen organiczny wytwarzany przez szczep Saccharomyces cerevisiae CNCM |-3060 — 0,01 mg. |
|
Sarna i Wołowina Skład: sarna 40% (mięso), wołowina 40% (płuca, wątroba, serca, mięso 4%, żołądki), rosół, borówka amerykańska 2%, żurawina 1,5%, substancje mineralne, banan 1%, jabłko 0,5%, drożdże piwne suszone 0,3% (źródło prebiotyków: mannanooligosacharydów i B-glukanów), siemię Iniane 0,1%, nasiona babki płesznik, jukka Mojave, wodorosty morskie, omułek nowozelandzki zielonowargowy 0,02%, glukozamina 0,02%, siarczan chondroityny 0,02%. Składniki analityczne: białko surowe — 11%, tłuszcz surowy — 9%, popiół surowy — 2%, włókno surowe — 0,8%, wilgotność — 76%, wapń — 0,3%, fosfor — 0,25%. Dodatki dietetyczne/kg: Witamina D3 — 450 IU, Witamina E — 40 mg, Cynk (tlenek cynku, uwodniony chelat aminokwasowy) — 49,5 mg, Miedź (siarczan miedzi, pięciowodny) — 0,4 mg, Jod (powlekany, granulowany jodan wapnia, bezwodny) - 0,3 mg, Selen organiczny wytwarzany przez szczep Saccharomyces cerevisiae CNCM |-3060 — 0,01 mg. |
Tabela dawkowania:
Wołowina i Serca Gęsi Skład: wołowina 40% (płuca, wątroba, serca, mięso 10%, żołądki), gęś 40% (serca z gęsi 26%, żołądki, mięso 5%), rosół, borówka amerykańska 2%, awokado 1,5%, substancje mineralne, marchew 1%, gruszka 0,5%, drożdże piwne suszone 0,3% (źródło prebiotyków: mannanooligosacharydów i B-glukanów), siemię lniane 0,1%, nasiona babki płesznik, jukka Mojave, wodorosty morskie, omułek nowozelandzki zielonowargowy 0,02%, glukozamina 0,02%, siarczan chondroityny 0,02%. Składniki analityczne: białko surowe — 11%, tłuszcz surowy — 7,5%, popiół surowy — 2%, włókno surowe — 0,8%, wilgotność — 76%, wapń — 0,3%, fosfor - 0,25%. Dodatki dietetyczne/kg: Witamina D3 — 450 IU, Witamina E — 40 mg, Cynk (tlenek cynku, uwodniony chelat aminokwasowy) — 49,5 mg, Miedź (siarczan miedzi, pięciowodny) — 0,4 mg, Jod (powlekany, granulowany jodan wapnia, bezwodny) - 0,3 mg, Selen organiczny wytwarzany przez szczep Saccharomyces cerevisiae CNCM |-3060 — 0,01 mg. |
|
Cielęcina i Jagnięcina Skład: cielęcina 45% (płuca, wątroba, serca, mięso 5%, żołądki), jagnięcina 35% (mięso 15%, wątroba, żołądki, płuca), rosół, groszek 2%, banan 1,5%, substancje mineralne, gruszka 1%, marchew 0,5%, drożdże piwne suszone 0,3% (źródło prebiotyków: mannanooligosacharydów i B-glukanów), siemię lniane 0,1%, nasiona babki płesznik, jukka Mojave, wodorosty morskie, omułek nowozelandzki zielonowargowy 0,02%, glukozamina 0,02%, siarczan chondroityny 0,02%. Składniki analityczne: białko surowe — 11%, tłuszcz surowy — 7,5%, popiół surowy — 2%, włókno surowe — 0,8%, wilgotność - 76%, wapń — 0,3%, fosfor — 0,25%. Dodatki: Witamina D3 - 450 IU, Witamina E - 40 mg, Cynk (tlenek cynku, uwodniony chelat aminokwasowy) — 49,5 mg, Miedź (siarczan miedzi, pięciowodny) — 0,4 mg, Jod (powlekany, granulowany jodan wapnia, bezwodny) - 0,3 mg, Selen organiczny wytwarzany przez szczep Saccharomyces cerevisiae CNCM |-3060 — 0,01 mg. |
|
Kangur i Wołowina Skład: kangur 40% (mięso), wołowina 40% (płuca, wątroba, serca, mięso 4%, żołądki), rosół, ciecierzyca 2%, mango 1,5%, substancje mineralne, awokado 1%, pomarańcza 0,5%, drożdże piwne suszone 0,3% (źródło prebiotyków: mannanooligosacharydów i B-glukanów), siemię lniane 0,1%, nasiona babki płesznik, jukka Mojave, wodorosty morskie, omułek nowozelandzki zielonowargowy 0,02%, glukozamina 0,02%, siarczan chondroityny 0,02%. Składniki analityczne: białko surowe — 11%, tłuszcz surowy — 7,5%, popiół surowy — 2%, włókno surowe — 0,8%, wilgotność — 76%, wapń — 0,3%, fosfor — 0,25%. Dodatki: Witamina D3 — 450 IU, Witamina E — 40 mg, Cynk (tlenek cynku, uwodniony chelat aminokwasowy) — 49,5 mg, Miedź (siarczan miedzi, pięciowodny) — 0,4 mg, Jod (powlekany, granulowany jodan wapnia, bezwodny) — 0,3 mg, Selen organiczny wytwarzany przez szczep Saccharomyces cerevisiae CNCM |-3060 — 0,01 mg. |
|
Sarna i Wołowina Skład: sarna 40% (mięso), wołowina 40% (płuca, wątroba, serca, mięso 4%, żołądki), rosół, borówka amerykańska 2%, żurawina 1,5%, substancje mineralne, banan 1%, jabłko 0,5%, drożdże piwne suszone 0,3% (źródło prebiotyków: mannanooligosacharydów i B-glukanów), siemię Iniane 0,1%, nasiona babki płesznik, jukka Mojave, wodorosty morskie, omułek nowozelandzki zielonowargowy 0,02%, glukozamina 0,02%, siarczan chondroityny 0,02%. Składniki analityczne: białko surowe — 11%, tłuszcz surowy — 9%, popiół surowy — 2%, włókno surowe — 0,8%, wilgotność — 76%, wapń — 0,3%, fosfor — 0,25%. Dodatki dietetyczne/kg: Witamina D3 — 450 IU, Witamina E — 40 mg, Cynk (tlenek cynku, uwodniony chelat aminokwasowy) — 49,5 mg, Miedź (siarczan miedzi, pięciowodny) — 0,4 mg, Jod (powlekany, granulowany jodan wapnia, bezwodny) - 0,3 mg, Selen organiczny wytwarzany przez szczep Saccharomyces cerevisiae CNCM |-3060 — 0,01 mg. |
Właściwości dietetyczne poszczególnych rodzajów mięsa:
Wołowina – czerwone mięso o niskiej zawartości tłuszczu, z którego aż połowa to zdrowe tłuszcze nienasycone.
Wołowina jest gatunkiem mięsa szczególnie dobrze dopasowanym do potrzeb psów aktywnych. Zawiera zwiększającą możliwości wysiłkowe kreatynę i przyspieszającą przemianę materii oraz regenerację po wysiłku L-karnitynę, a także pomagający spalać tłuszcz i dobrze wpływający na kondycję mięśni kwas linolowy (CLA). Wołowna dostarcza alaniny - aminokwasu, który chroni mięśnie przed uszkodzeniem w sytuacji niedostarczenia organizmowi wystarczającej ilości węglowodanów, zapobiegając w ten sposób utracie masy mięśniowej. Jest źródłem doskonale przyswajalnego żelaza - zapewniającego prawidłową gospodarkę krwi, fosforu - utrzymującego kości i zęby w zdrowiu, cynku - wpływającego na stan skóry i selenu - chroniącego przed stresem oksydacyjnym, a także witamin z grupy B oraz A i E.
Gęś – najbardziej kaloryczne spośród wszystkich mięs drobiowych, charakteryzujące się wysoką zawartością rzadko występujących w mięsie ptaków nienasyconych kwasów tłuszczowych – dla zdrowia układu sercowo-naczyniowego i sprawnego działania układu nerwowego. Bogata w witaminy A, E i B. Gęsi źle znoszą przebywanie w zamknięciu – nie nadają się więc do chowu przemysłowego. Żyją zwykle na półotwartych wybiegach. Ponadto, to wybredne ptaki - karmione są pokarmem zielonym i owsem. Taka dieta wpływa na walory smakowe, odżywcze i prozdrowotne ich mięsa. Gęsina zalecana jest szczególnie przy osłabieniu organizmu, lub w diecie psów aktywnych fizycznie.
Jagnięcina – bladoróżowe mięso o delikatnych włóknach. Dzięki zawartości tłuszczu śródmięśniowego, który nie rozpuszcza się pod wpływem obróbki termicznej, jest niezwykle soczyste. Jego walory wynikają ze sposobu żywienia jagniąt – karmionych przede wszystkim mlekiem, paszami zielonymi i trawą oraz aktywności fizycznej – hodowle owiec zlokalizowane są przede wszystkim w czystych ekologicznie regionach, na górskich halach. Jagnięcina dostarcza wysokiej jakości hipoalergicznego białka – polecana jest więc szczególnie w przypadku psów skłonnych do uczuleń pokarmowych.
Zawiera też witaminy z grupy B, mikro- i makroelementy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a także wielonienasycone kwasy tłuszczowe n-6 i n-3 w korzystnych proporcjach.
Jest też źródłem L-karnityny – zwiększającej wydolność organizmu oraz kwasu orotowego, wykazującego działanie antynowotworowe – zawiera go aż 30 razy więcej niż np. wieprzowina czy drób.
Cielęcina – łatwostrawne, miękkie mięso o kruchej strukturze ze znikomą ilością tłuszczu śródmięśniowego, bogatego w tkankę łączną, będącą źródłem kolagenu - wpływającego m.in. na elastyczność skóry i stawów. Wyjątkowe właściwości tego mięsa wynikają w dużej mierze ze sposobu żywienia cieląt - karmione są one głównie mlekiem. Cielęcina zalecana jest w żywieniu dietetycznym. Zawiera dużo białka i jednocześnie mało tłuszczu. Jest bogata w witaminy z grupy B, przede wszystkim witaminę B1 - niezbędną dla zachowania zdrowia układu nerwowego i krążeniowo-naczyniowego oraz B12 - uczestniczącą w tworzeniu i regeneracji czerwonych krwinek, a ponadto zapobiegające anemii żelazo i utrzymujący w dobrej formie układ kostny fosfor.
Kangur – zwierzęta te żyją wyłącznie w swoim naturalnym środowisku, żywiąc się liśćmi, trawami, kwiatami, paprociami i mchami. Ich mięso jest wolne od antybiotyków, czy hormonów i z tych względów uważane jest za jedno z najzdrowszych na świecie. Gatunek ten dobrze się sprawdza w diecie alergików. Kangury w ogóle nie produkują metanu (gazu przyczyniającego się do efektu cieplarnianego) - nie wpływają negatywnie na ekosystem. Ich czerwone mięso jest wyjątkowo chude - zawiera mniej więcej tyle samo tłuszczu, co kurczak, dostarczając głównie potrzebnych w organizmie tłuszczów nienasyconych i jednocześnie mnóstwa wysoko przyswajalnego białka, a przy tym bogate we wspomagające układ immunologiczny żelazo i cynk, korzystnie działające na układ krążenia kwasy tłuszczowe DHA i EPA oraz witaminy, w tym przede wszystkim wspierającą układ nerwowy witaminę B12.
Sarna – żyjące na wolności sarny żywią się dzikimi roślinami, liśćmi, trawą, owocami leśnymi i całe życie spędzają w ruchu. Dzięki zdrowej diecie i aktywnemu trybowi życia, ich czerwone, niskokaloryczne mięso jest chude i dobrze ukrwione. Ma wyjątkowo korzystne proporcje białka i tłuszczu, a ponadto obfituje w niezbędne dla organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe oraz żelazo, będące składnikiem hemoglobiny zaopatrującej organizm w tlen. Te składniki odżywcze wpływają pozytywnie m.in. na system odpornościowy i wykazują działanie przeciwnowotworowe. Ponieważ zwierzęta te spożywają wyłącznie naturalny pokarm - w ich zdrowym mięsie nie ma antybiotyków ani hormonów. Tym samym jest ono dobrze tolerowane przez alergików. Ponadto, sarnina pochodzi wyłącznie z neutralnych dla środowiska, zrównoważonych źródeł.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.